Oct.II FL stuki przy skręcaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nixu
    Classic
    • 2005
    • 9

z tym MPI to pewnie i tak malo kto zalapie :P
    Przychylam sie do zdania innych, super ze bez listewek chrom na grillu. Autko ladne, naprawde fajnie sie prezentuje, jakbym na nowo je ogladal. Ramka tez ladnie sie prezentuje, chyba tez pomaluje w wolnej chwili OCP na czerwono, mialem to zrobic jak tylko dostalem, ale chcialem sie przyzwyczaic najpierw na srebrno. Teraz zeby sie wyroznialo mysle o pomalowaniu, mimo ze to bardziej chyba by pasowalo jakby konikow wiecej bylo, czerwien=moc
    Zmiana koloru samochodu - oklejanie samochodów
    Wynajem - Bezgotówkowo samochód zastępczy z OC Sprawcy Śląsk
    Pomoc Drogowa Gliwice
  • maciex_z
    Classic
    • 2005
    • 28

Witam wszystkich serdecznie. Od ponad roku jestem posiadaczem Octavii II FL 1.8 Tsi. Z auta jestem bardzo zadowolony. Przejechałem nim do tej pory 30tys. km, mam już za sobą 2 przeglądy. Przy przebiegu ok. 20-23tys.km pojawił się taki drobny problem; otóż przy prędkościach poniżej 25 km/h, kiedy zatrzymuje się i skręcam w prawo (np. przy wjeżdzaniu w miejsce parkingowe) słyszę taki pojedynczy, metaliczny stuk. Dochodzi jak by z okolic lewego, przedniego koła. Stuk ten przypomina jak by strzelającą sprężynę jednak nie występuje na nierównościach lub przy jeździe na wprost. Dodam jeszcze, że kiedy jest mokro usterka prawie nie występuje. Kiedy byłem na przeglądzie padał deszcz więc jazdy testowe z serwisantem nic nie dały. Co może być przyczyną? Czy ktoś zetknął się z podobnym problemem?
    Pozdrawiam,
    Maciej

Komentarz

• adamscool
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2008
      • 206

Ja miałem podobną sytuację przez około trzech tygodni i w piątek nastąpiła znaczne narastanie tych dzwięków, auto do mechanika wymiana przegubu i już mam cichutko... u mnie to był przegub.
      Ta Skodzinka twarda była!!!

1,9 TDI 136 z ECUSOFTa

Komentarz

• mirek_p11
        RS
        • 2010
        • 6630
        • Volkswagen
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

miałem coś takiego w roomsterze i było to łożysko amortyzatora na McPhersonie. Ogólnie częsta usterka w skodzie

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
        Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
        Fotki

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

maciex_z, potwierdzam to co napisałmirek_p11,
          lozysko górne kolumny McPhersona
          częsta usterka- wystepuje wtedy takie pojedyncze "kliknięcie"
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• wjabl
            Ambiente
            • 2009
            • 120

Potwierdzam również. Z trzech służbowych Roomsterów w dwóch już były wymieniane te łożyska.
            Kraków
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40087

Komentarz

Pracuję...